Te laat! Het vogeltje is gevlogen...

Tingeling! Mag ik even de bel luiden? Wij constateren de afgelopen 3 á 4 maanden dat de vraag naar technisch specialisten gestaag aan het aantrekken is. Met name developers op het gebied van Java, Javascript en .Net zijn veel gevraagd. Maar ook testspecialisten zijn flink in trek. Daarnaast zien wij ook dat system engineers / beheerders steeds eerder een opdracht hebben. De businessanalisten, functioneel ontwerpers blijven nog wat achter. Die rollen zullen in iets gewijzigde vorm waarschijnlijk later aantrekken. Gewijzigd, omdat in de afgelopen jaren bij veel bedrijven Agile werken is geïntroduceerd; dat betekent een andere plek voor de specialisten die de vertaalslag tussen de business en de rest van het ontwikkelteam maken. Projectleiders en -managers hebben de opdrachten nog niet echt voor het oprapen. De vraag is, of er ook ooit weer zoveel vraag naar PM/PL's komt als voorheen. Wederom vanwege het breed ingevoerde Agile werken. Hoe ziet de rol van de PM er dan uit?

Het is nog lang niet overal doorgedrongen dat de vraag naar technisch IT specialisten flink aan het aantrekken is. Dat merken wij doordat een door ons voorgestelde kandidaat soms nog twee tot drie weken moet wachten voordat hij/zij wordt gevraagd om een kennismaking. Als de inhurend manager uiteindelijk wil toeslaan, is het vogeltje alweer gevlogen! Gevlogen naar een opdrachtgever die sneller kon besluiten. Da's natuurlijk jammer voor alle betrokkenen, maar het kost nou eenmaal tijd voordat een dergelijk besef doordruppelt naar een inhurend manager. Die is immers druk zat met zijn/haar project- en beheerbeslommeringen.

Wat kan ik er aan doen? Communiceren! Wij blijven vooral duidelijk aangeven of een consultant / skill erg gewild is. Wij zitten er immers bovenop, dus ik vind dat ook wel een beetje onze plicht naar onze opdrachtgevers. Ik ben tegen stemmingmakerij, maar wil wel voorkomen dat een klant of freelancer teleurgesteld raakt.

Ben ik de enige die het zo ziet? Nee, hier, hier en hier denken ze er net zo over.
Wij doen in ieder geval onze uiterste best niet de Sylvester te zijn die nooit een Tweety vangt.

 


Evan Bouchard Womens Jersey